Overvåkingsfisket for å finne innslag av rømt oppdrettslaks er startet

Reisa Elvelag vil gjennomføre prøvefiske etter laks i Reisaelva i løpet av september og begynnelsen av oktober

Prøvefiske for å finne innslaget av rømt oppdrettslaks

Som en del av overvåkingen av laksebestanden er Reisa elvelag pålagt av forvaltningsmyndighetene å gjennomføre prøvefiske i gytebestanden. Hensikten er å ta skjellprøver som igjen skal gi informasjon om innslaget av rømt oppdrettsfisk. I tillegg til skjellprøver skal vi gjøre andre registreringer som å måle fiskens lengde, observere garnskader og andre avvik. All fisk som det blir tatt prøver av skal settes ut igjen. Unntaket er de tilfeller hvor vi er sikre på at fisken er oppdrettsfisk. I slike tilfeller skal fisken avlives og forevises daglig leder i Reisa Elvelag. Prøvene som samles inn skal sendes til Norsk institutt for naturforskning (NINA) for analyser og senere rapportering.
Foto: Kjetil Bjørklid

Om gjennomføringen av fisket

Årets prøvefiske skal foregå med stang, og med flue eller sluk som "agn". Fisket foregår fra og med den 7. september kl.00:00 til og med den 14. september kl. 24:00, fra og med Bergmobrua i sone 5, til og med sone 19. Fra og med den 15. september kl. 24:00 til og med den 10. oktober kl. 24:00 fortsetter prøvefisket fra og med sone 1 til og med sone 19. De som skal delta på prøvefisket er:

1. Bjørn Mikkelsen 2. Frank Båtnes 3. Øystein Mortensen 4. Jan A. Johansen 5. Kjetil Bjørklid 6. Johnny Mikkelsen 7. Arild Reiersen 8. Stig Fagerhaug 9. Bo Kvam 10.Øyvind Mortensen 11.Geir Thomasjord 12.Jarle Oinas 13.Albert Hansen 14.Bror Olsen 15.Roald Storslett 16.Dag Roar Stangeland 17.Dag Rune Stangeland 18.Jane Johansen 19.Ørjan Berglund 20.Svein Roger Persen 21.Robert Bjørklund 22.Daniel Larsen 23.Tore Hoås 24.Harald Steinsvik

Alle som deltar er underlagt et strengt regelverk og skal rapport til Reisa Elvelag, som igjen rapporterer til Fylkesmannen i Troms. De er også forpliktet til å ha gyldig legitimasjom og godkjenning fra Fylkesmannen og Elvelaget. Oppsynet er involvert i tiltaket ved at de er på oppsynsrunder i denne perioden, og de som deltar vil kunne bli kontrollert på vanlig måte.

Tips en venn
Tips en venn
eller del på..


Here, fishy fishy fishy...