På grunn av lav oppgang av laks innfører Reisa Elvelag nye begrensninger i fisket

law

Oppgangen av laks har vært svært dårlig i mange elver i 2013, noe som også er tilfelle for Reisaelva. I denne forbindelse har Miljødirektoratet fastsatt nye vedtekter for elvene i flere regioner. En av disse regionene er Nord-Troms, noe som betyr at Reisaelva blir berørt av disse vedtektene. Våre beregninger ved midtveisevalueringen viser at vi har lite gytefisk i elva. Oppgangen av gytefisk er derfor nært et kritisk nivå, hvor det er en viss sannsynlighet for at gytebestandsmålet ikke oppnåes. Det mest forsvarlige vil derfor være å innføre begrensninger i fisket, og dermed øke sannsynligheten for at gytebestandsmålet nåes. Følgende bestemmelser blir dermed iverksatt:

 

For fiske etter laks gjelder følgende endringer fra og med lørdag 27.juli klokken 10:00, til og med sesongslutt, onsdag den 31.august klokken 24:00:

 

  1. All hunnfisk skal gjenutsettes fra og med den 27. juli. Dersom det er tvil om fiskens kjønn, skal den settes ut. På grunn av dårlig oppgang oppfordrer vi til at det generelt settes ut mest mulig gytelaks.
  2. Det innføres 4 ekstra timer fredning i fisket fra og med den 27.juli for sonene 2-19. Det vil si at fiskedøgnet varer fra og med klokken 12:00 til og med klokken 24:00.
  3. Det innføres døgnfredning i sone 1 på lik linje med øvrige soner. Det vil si at fiskedøgnet varer fra og med klokken 12:00 til og med klokken 24:00 også i sone 1 fra og med den 27.juli til og med den 31.august.
  4. Dersom fangstrapportene den 10. august viser at vi ikke vil oppnå gytebestandsmålet, vil laksefisket avsluttes den 16.august. Dersom dette blir aktuelt, vil Reisa Elvelag komme med informasjon så snart dette er klart.

Punktene 1-3 betyr en økt fredning på 160 timer, eller nesten 7 døgn for sonene 2-19. I tillegg kommer innføring av fredning i sone 1. Samlet vil dette redusere uttaket av gytefisk.

 


Tips en venn
Tips en venn
eller del på..


Here, fishy fishy fishy...