Premiedryss for gjenutsetting av laks i Reisaelva sesongen 2009

Slipp ut en Reisalaks, og bli med i konkurransen om eksklusive fiskedøgn, og to av verdens beste fluestenger.

Nyskapende forvaltning

Nyskapende forvaltning har sendt Reisa opp i teten blant norske lakseelver. Den lange vakre flueelva er i år det heteste fisketipset i Norge. Laksefangstene har økt fra 2 tonn i 2000, til 12 tonn i 2008. I 2008 ble det satt ut nesten 3,9 tonn laks. Dette utgjør ca 32 % av all laks som ble fanget. Den utsatte andelen i Reisaelva i 2008 er best i Norge sammen med Altaelva. Det spesielle med Reisaelva var at innenbygds fiskere stod bak mesteparten av gjenutsettingen.

Gjenutsetting av stor gytefisk har ført til at en langt større andel av fisken i elva har fått gyte. Resultatet er at yngeltettheten i elva er mer enn femdoblet på ti år.
Gjenutsetting av holaks ved Hysingjord i juli 2008. Foto: Ola Solvang

Konkurranse med flotte premier

Som et ledd i arbeidet med å styrke villaks–stammen i Reisaelva står Reisa elvelag og avisa Nordlys bak årets store konkurranse om gjenutsetting.

Ta bilde (video) av gjenutsettingen. (gjerne mobilkamera) Send inn billedmateriale og melding som inneholder navn, adresse, dato, klokkeslett, fiskested og navn på en person som kan bevitne gjenutsettingen.

Det trekkes ut fire vinnere. Hver dokumenterte utsetting gir en aksje i lotteriet. (Sett ut tre laks, og få tre vinnersjanser)

Premiebordet vårt

*Loop LTS X1 14,6 fot#10: Dette er den ultimate allroundstanga for laksefiske i Reisaelva. Konstruert av legendariske Knut og Trond Syrstad i samarbeid med Gøran Anderson.

*Lopp LTS X1 10 fot#6: Samme lovpriste stangserie. En perfekt stang til sjøørret og smålaks. Lengden gjør den ideell i ei stor elv som Reisa.

*2 døgn eksklusivt grunneierfiske på statsgrunn i Reisaelva i 2010.

*2 døgns fiske på Elvelagets kvote i øvre del av Reisaelva i 2010. (Dersom en innenbygds fisker vinner denne premien kan den konverteres til kultiveringsavgift for sesongen 2010)

Utfyllende informasjon om regler og innsending blir lagt ut på Reisaelva.no og Nordlys.no før fisket starter. Følg også med på Nordlys sine sportsfiskesider som lanseres i papiravisa 15. juni.

Bildematerialet som kommer inn kan fritt brukes av Nordlys og Reisa Elvelag.

Tips en venn
Tips en venn
eller del på..


Here, fishy fishy fishy...