Salg av fiskekort og fisket i øvre del av Reisaelva

Vi har fått en rekke henvendelser om hvordan fisket og tilgangen på fiskekort er i den øvre delen av Reisaelva. Det spesielle med døgnkortene som er i salg i den øvre delen av elva, er at du kan benytte samme døgnkort i alle sonene fra sone 11-19. Det utgjør en elvelengde på ca 27 km med natur i særklasse. Alt dette får du på et og samme døgnkort!

Generelt om denne delen av elva

Salget av ordinære døgnkort i den øvre delen av Reisaelva gjelder for sonene 11 til 19. Denne delen av Reisaelva er veiløs. Du er derfor avhengig av båttransport, som kan reserveres hos Elvebåtsenteret. Det er også mulig å gå langs en oppmerket sti for kunne fiske i de øverste sonene. Ønsker du å fiske i spektakulære omgivelser, er fiske i disse sonene et godt valg. Her vil du få villmarksfølelsen tett innpå deg, og ha tilgang til mange gode kulper. Alle sonene har gode områder som egner seg både for fiske med flue og sluk.


Med elvebåt i Reisaelva

Hvordan få tilgang til fiskekort

Dersom du ønsker kort til den øvre delen av Reisaelva kan du kjøpe disse som ordinære døgnkort på www.laksefisk.no for sonene 11-19. Det er til enhver tid tilgjengelig inntil 4 døgnkort, for hver sone gjennom hele sesongen. Det som er spesielt for disse kortene, er at de kan benyttes for alle sonene fra sonene 11 til 19 ! Det betyr at dersom du kjøper kort i en av sonene, så kan det benyttes på sone 11-19. På dette kortet vil du dermed ha mange kilometer fiskestrekk og fantastisk natur tilgjengelig på samme døgnkort. Unntaket er de to sonene som er rullerende grunneiersoner, og stengt for ordinært salg av døgnkort. Hvilke soner dette gjelder fremkommer dersom du besøker www.laksefisk.no, og velger "nettbutikk" og "se hva som er ledig" for Reisaelva i juli og/eller august. Denne informasjonen finnes også i våre nedlastbare fiskeregler. I skrivende stund er det en rekke ledige døgnkort tilgjengelig i den beste delen av sesongen. For de rullerende grunneiersonene selger grunneier Statskog egne næringskort, som kan kjøpes hos de.
På tur til Mollis

Litt om fisket og naturen

Mange av de største laksene vandrer helt opp elva og stopper i mange av de flotte kulpene i sonene 11-19. For øvrig er det en god bestand av flott stasjonær brunørret her. Fisker på 2-4 kg er ikke uvanlig. En tur til denne delen av elva anbefales på det sterkeste. Du kan blant annet oppleve Mollisfossen med et fall på 269 meter, eller vakre Nedrefoss hvor du kan spasere på ei hengebru over et juv som elva renner gjennom. En spennende måte å oppleve den øvre delen av elva er å bli fraktet med elvebåt oppover, og padle nedover og stoppe for å raste og fiske på spennende plasser. Et annet alternativ er å bli fraktet opp til en de mange leirstedene med elvebåt, slå opp telt, og fiske i det valgte området, for så å bli hentet til avtalt tid.

Kjente og anbefalte fiskeplasser

Noen av de mest kjente fiskeplassene er (sonenr i parantes): Ansamukka (11), Furuholmen (12), Gauraniva (12), Hovenkivi (13), Sieima (13-14), Dissaltakka (14), Tornio (15), Molliskulpen (16-17), Mutasuvanto (18), Naustneset og Nedrefoss (19). Se sonekart for mer informasjon. Lykke til!

Tips en venn
Tips en venn
eller del på..


Here, fishy fishy fishy...