Valg av styrerepresentant for private grunneiere

Det skal avholdes valg av styrerepresentant for private grunneiere

Valg av representant i tråd med bruksordningen

Reisa Elvelag vil fra og  med 2012 påse at valg av representanter fra private grunneiere gjennomføres i henhold til vedtektene som er fastsatt i bruksordningen. Vi viser til punkt 2 i vedtektene:

“ Valg a) Private grunneiere: På hvert gårdsnummer velges en valgmann/-kvinne blant eierne av eiendommer med fiskerett. Stemmevekt ved valg bestemmes av det enkelte bruksnummers elvelengde eller det enkelte bruksnummers andel av fellesskapet, nevnt i delingsgrunnlaget. De sittende representanter for de private grunneiere i styret sørger for at det på de ulike gårdsnummer innkalles til valgmøte og at de som blir valgt blir registrert. Styret kaller inn valgmennene-/kvinnene for de ulike gårdsnummer til møte innen utgangen av valgåret for å velge to medlemmer med varamedlemmer til styret. Valgmennene/-kvinnene har hver en stemme ved valg av medlemmer til styret. Ved valget gjelder for øvrig kommunelovens bestemmelser om flertallsvalg”.

Til og med 2011 ble styrerepresentant fra private grunneiere valgt av Reisadalen og Kildalen grunneierlag (RKG). Dette har vært praktisert fordi Reisa Elvelag tidligere ikke har lykkes med å gjennomføre valget i tråd med det vedtektene krever. Derfor prøver vi på nytt fra og med i år, og vi håper at vi i samarbeid med grunneiere får denne ordningen til å fungere.

Et omfattende forarbeid er gjennomført

I forkant av dette valget har Reisa Elvelag gjennomført en svært omfattende kartlegging og oppdatering av over 200 bruksnummer med fiskerett til Reisaelva. Det har ikke vært mulig å finne informasjon om samtlige bruksnummer, da noen av disse ikke er oppført med hjemmelshaver i kommunens oversikter.

Det er valgt representant på 14 av 34 gårdsnummer

Før gjennomføring av valget på de enkelte gårdsnumrene er samtlige kartlagte bruksnummer informert i brevs form om hele prosessen fram til valget som skal foregå den 28.mars. Følgende 14 gårdsnummer har valgt representant til valget og kan dermed stemme ved årets valg:

 

Gårdsnummer

Representant til valg

18 - Tømmernes

Line O. Ørstad

20 – Snemyr

Dagfinn Kristiansen

22 – Røyelen

Roald Storslett

23 - Paskabut

Arne M. Kristiansen

25 - Kjelderen

Steinar D. Rasmussen

28 – Vinnelys

Øyvind Hermansen

29 - Reisens Almenning

Tore Bilto

30 – Sappen

Odd Stefan Nordberg

32 - Tørrfosnes

Jan Harald Tørfoss

33 - Nyelvholmen Rolf Bakkeslett

34 - Martinusli

Steinar D. Rasmussen

35 - Annabakkelv

Kjell Arne Strandheim

37 - Samuelelven

Ivar Henning Jensen

42 - Elvevoll Jan Fossvoll

43 – Navaren

Thor Herman Wuttudal

45 - Elvenes Kjell Båtnes

46 - Leirbukt

Jan Fossvoll


Tips en venn
Tips en venn
eller del på..


Here, fishy fishy fishy...