Fiskeregler og kort for 2007

Fiskereglene fra 2006 videreføres i 2007 med mindre endringer. Salget av fiskekort starter 15.5.

Fiskereglene

Elvelaget behandlet fiskereglene for 2007 i møte 21.3 og ble enig om at fiskereglene fra 2006 skal videreføres. Det søkes da fylkesmannen om dispensasjon fra fiskeforskriften for:

  • oppheving av timefredningen i sone 1
  • utsettingspåbudet for hannlaks over 5 kg
  • dagskvoten for sjørøye endres fra 5 til 3

I tillegg innføres det fredningssoner for fiske i utløpet av Fielbma og Joselva. Fredningssonene merkes og skiltes på stedet.

Kortsalg

Den er ennå ikke avklart om hvem som skal forestå salg av døgnkort, sesongkortene blir solgt fra på Halti (www.halti.no). Kortsalget starter 15.5.

Fiskekorttyper i 2007

De to siste sesongene har hatt et godt fiske, og enkelte gode fiskeplasser har opplevd opphoping av fiskere. Opphopingen skyldes korttyper som ikke gir kontroll på antall fiskere. Fiskere med kultiveringskort, sesongkort innenbygds og sesongkort utenbygds gir i dag ikke anledning til begrensninger i soner. Ut fra antall kort som selges er det kultiveringskortene som representerer den største risikoen for opphopning av fiskere på de beste fiskeplassene.
Elvelaget ønsker å tilby korttyper som sprer fiskerne over hele elvestrekningen. Ukekort er en korttype som en antar har en høy bruksfrekvens i bruksperioden og hvor gode soner kan bli høyt preferert. Tar en bort denne korttypen må en anta at de samme kortkjøperne vil kjøpe døgnkort fordelt på tilgjengelige soner. Sesongkort innenbygdsboende har lang tradisjon i Reisaelva og foreslås opprettholdt. Sesongkort utenbygds ble i sin tid etablert for å sikre et inntektsgrunnlag for Elvelaget. I dag er kortet høyt skattet av fiskere fra nabo kommuner og foreslås opprettholdt.

Elvelaget har derfor besluttet at ukekort fjernes men det tilbys 30 sesongkort for innbyggere i kommunene Reisa (ikke fiskeberettigede), Kvænangen, Skjervøy og Kåfjord.

Fiskekortpriser

Følgende kortpriser gjelder for 2007:

KorttypeKortprisDepositum
Kultiveringskort 450200
Sesong region4000200
Sesong barn25 
Grunneierkort450200
Næringskort 1350200
Døgnkort 250200

For å stimulere til innlevering av fangstrapport blant innehavere av sesong-, grunneier og kultiveringskort setter det opp en premie på kr 5000,- som trekkes blant korrekt utfylte og innleverte fangstrapporter. Ordningen annonseres både under og etter sesongen.

  application/pdfÅrsmelding 2006
application/pdfDrifttsplan for reisaelva
application/pdfFiskeregler 2007

Tips en venn
Tips en venn
eller del på..


Here, fishy fishy fishy...