Fiskeregler sjøørretsesongen 2022

Reisa Elvelag vedtok fiskeregler for årets fiskesesong på styremøte 25. mai. 

Som tidligere informert er det stengt for fiske etter laks og sjørøye fra og med sesongen 2022. Miljødirektoratet har i sine reviderte fiskebestemmelser åpnet for sjøørretfiske fra 12. august - 14. september i sone 1, 2 og 3. Det er strenge utstyrsbegrensninger fastsatt av Miljødirektoratet. Kun lov med flue fisket med flytesnøre eller flytende dupp. Flua skal være bundet på enkelt- eller dobbeltkrok med maksimal krokstørrelse 8. Sluk og makkfiske er forbudt. 

Dersom man under sjøørretfiske får bifangst av laks eller sjørøye skal denne settes ut igjen. Om fisken er så skadet at den ikke vil overleve skal den leveres inn til godkjent mottak organsiert av Reisa Elvelag. 

Se fullstendige fiskeregler vedlagt. 

For innenbygds fiskeberettigede vil det være mulig å løse forvaltningsavgiften fra og med 15. juni kl. 10.00. Åpning av booking av døgn vil annonseres på et senere tidspunkt, men i god tid før sesongstart 12. august. Egen post på dette vil komme. 

For private grunneiere i sone 1, 2 og 3 vil kortfordelingen publiseres så fort denne er klar, og senest 9. juni. Etter dette kan grunneiere som ønsker tilgang til kortene ta kontakt på post@reisaelva.no. Da vil administrasjonen fortløpende sette opp grunneiers eiendom i Scanatura. De grunneierne som ønsker at elvelaget selger kort på vegne av dem kan allerede nå gi beskjed om dette. 

  application/pdfFiskeregler sjøørret 2022.pdf
application/pdfFiskeregler utenbygds sesongen 2022.pdf

Tips en venn
Tips en venn
eller del på..


Here, fishy fishy fishy...