Døgnkort i den øvre delen av Reisaelva er lagt ut for salg

I Reisaelva kan du fiske etter storlaks i 27 km med natur i særklasse. Store deler av fiskestrekket foregår i Reisa nasjonalpark. Alt dette får du på et og samme døgnkort til rundt 300 kroner! Se denne filmen for å få et inntrykk av området. Det blir ikke solgt andre kort enn disse som Reisa Elvelag legger ut på www.scanatura.no for denne delen av elva. Så her gjelder «først til mølla»!

Hvordan få tilgang til fiskekort

Dersom du ønsker kort til den øvre delen av Reisaelva kan du kjøpe disse som ordinære døgnkort på www.scanatura.no for sonene 11-14 og 15-19. Det er tilgjengelig inntil 18 døgnkort sonene 11-14 og inntil 20 døgnkort for sonene 15-19.  På disse kortene vil du dermed ha mange kilometer fiskestrekk og fantastisk natur tilgjengelig på samme døgnkort.

Transport, fisket og naturen

Ønsker du å fiske i spektakulære omgivelser, er fiske sonene et 11-19 godt valg. Her vil du få villmarksfølelsen tett innpå deg, og ha tilgang til mange gode kulper. Alle sonene har gode områder som egner seg både for fiske med flue og sluk. Mange av de største laksene vandrer opp hit, og stopper i de flotte kulpene. For øvrig er det en god bestand av flott stasjonær brunørret her. Brunørret på 2-4 kg er ikke uvanlig.

En tur til denne delen av elva anbefales på det sterkeste. Du kan blant annet oppleve Mollisfossen med et fall på 269 meter, eller vakre Nedrefoss hvor du kan spasere på ei hengebru over et juv som elva renner gjennom.

Sonene 11-19 er ikke tilgjengelig med bil. Det er mulig å gå langs en oppmerket sti for kunne, men denne løsningen er noe tungvint. En spennende måte å oppleve den øvre delen av elva er å bli fraktet med elvebåt oppover, og padle nedover og stoppe for å raste og fiske på spennende plasser.

Noen velger å ta med seg kano i elvebåten for å padle og fiske seg gjennom sonene. Reisaelva er en ideell og "snill" elv å padle. Kano kan leies hos Saraelv villmarkssenter. Et annet alternativ er å bli fraktet opp til en de mange leirstedene med elvebåt, slå opp telt, og fiske i det valgte området, for så å bli hentet til avtalt tid.

Noen av de mest kjente fiskeplassene er (sonenr i parantes): Ansamukka (11), Furuholmen (12), Gauraniva (12), Hovenkivi (13), Sieima (13-14), Dissaltakka (14), Tornio (15), Molliskulpen (16-17), Mutasuvanto (18), Naustneset og Nedrefoss (19). Se sonekart for mer informasjon.

 

Guiding og transport

Vi anbefaler følgende aktører for guiding og transport:

Reisa Valley Guides +47 958 93 168 e-post

 

Saraelv Villmarkssenter

 

+47 930 38 384

 

e-post

 

Guide Morten Bergland

 

+ 47 959 94 180

 

e-post


 

Med elvebåt i Reisaelva

Tips en venn
Tips en venn
eller del på..


Here, fishy fishy fishy...