Drivtelling gjennomført 3 og 4 august

Reisa Elvelag gjennomførte drivtelling 3 og 4 august i Reisaelva. Hensikten med tellingen var å få et innblikk i mengden laks i elva på denne tiden. I normalsesong gjennomføres det midtsesongevaluering basert på fangststatistikk, men dette utfgår i år som følge av stengt laksefiske.

Strekningene som ble telt var Makkstilla til Røyeløra i nedre del og Øverfossen-Mollisfossen i øvre del. I nedre del ble det observert 297 laks og i øvre del 88 laks. Dette er mye bedre enn fjorårets drivtelling i forbindelse med midtsesongevalueringen, hvor det ble observert henholdsvis 79 og 27 laks. 

I en stengt sesong er det naturlig at antallet laks er høyere, da det i teorien er uttak av 0 laks. Det var derfor forventet at antallet var høyere under årets telling. Det viser at det å holde stengt har sin effekt. For å bygge opp laksebestanden igjen vil flere gode gyteår være avgjørende. 

Det vil bli veldig spennende under drivtellingen i september. Slik det ligger an nå er det sannsynlig at gytebestandsmålet er innen rekkevidde. 

3 fornøyde drivtellere klare for lunsj ved Nybrua i sone 4.jpg

Bilde ved Rognmo.jpg


Tips en venn
Tips en venn
eller del på..


Here, fishy fishy fishy...