Hvordan komme seg til Reisaelva?

Den raskeste veien fra Oslo Gardermoen til Nordreisa
Dersom du reiser fra utlandet eller østlandet, er den korteste reisetiden med fly fra Oslo (Gardermoen) til Tromsø. Flytiden varer ca 1 time og 50 minutter, og både SAS og Norwegian flyr denne strekningen flere ganger daglig. Fra Tromsø til Sørkjosen flyr Widerøe to ganger daglig. Flytid fra Tromsø er ca. 20 min. Det vil si en effektiv reisetid fra Oslo til Sørkjosen på ca 2,5 timer. Normalt må du beregne en del ventetid på Tromsø lufthavn, så den reelle reisetiden vil variere avhengig av hvordan korrespondansen er. I Nordreisa er det mulig å leie bil hos Storslett Auto

Den nest raskeste veien fra Oslo Gardermoen til Nordreisa

Som et godt alternativ er det mulig å reise med fly fra Oslo til Alta, og benytte seg av leiebil fra Alta til Nordreisa. Raskeste flytid fra Oslo til Alta er omtrent lik flytiden mellom Oslo og Tromsø, og både SAS og Norwegian frekventerer denne strekningen. Kjøretiden fra Alta til Nordreisa er på ca. 2,5 timer. Dette alternativet vil dermed ha en effektiv reisetid på ca 4,5 timer. Dersom flyet går direkte fra Oslo Gardermoen til Alta, vil det i mange tilfeller være en kortere reisetid via Alta til Nordreisa, fordi det ikke er ventetid ved mellomlanding. Det er mulig å leie bil i Alta hos en rekke utleiebyråer.

Dersom leiebil ikke er et alternativ, er det også mulig å ta buss fra Alta til Storslett (. Husk fotoapparat! Du vil reise gjennom vakker natur, og bl.a. kjøre gjennom vakre Kvænangen kommune, og passere en av Norges flotteste fjelloverganger, Kvænangsfjellet.

Den tredje raskeste veien fra Oslo

Alternativ tre er å reise med fly fra Oslo Gardermoen til Tromsø Lufthavn (se den raskeste veien), og videre med bil eller buss til Storslett. Fra Tromsø er det mulig å leie bil hos en rekke utleiebyråer.

Fra Tromsø til Nordreisa er det mulig å velge to alternative reiseruter langs landeveien. Det ene alternativet er å kjøre strekningen Tromsø-Norkjosbotn(E8)-Skibotn-Kåfjord-Nordreisa (E6). Kjørerturen er på 23,6 mil, og varer ca 3 timer og 15 min.

Alternativt er det mulig å reise fra Tromsø til Nordreisa med bil og ta ferge over Ullsfjorden og Lyngenfjord. Turen har omtrent like lang varighet som det første alternativet, og kjørelengden på denne strekningen er ca 14 mil. Effektiv reisetid fra Oslo Gardermoen blir ca 5 timer og 10 min.

Det er også daglige bussforbindelser på denne strekningen. Også på disse turene er fotoapparat obligatorisk !

Reiseruter for de som har god tid

Foruten om å reise med fly, er det selvsagt mulig å reise til Nordreisa langs E6 fra nord og sør. Det er også mulig å kjøre til Nordreisa via Finland (Kilpisjarvi-Skibotn). For de med ekstra god tid anbefaler vi sjøveien med hurtigruten til Tromsø, og videre med bil, fly eller buss til Nordreisa.

Tips en venn
Tips en venn
eller del på..


Here, fishy fishy fishy...