Mer utfyllende informasjon om det lokale bygdekortet

Reisa Elvelag har fått henvendelser fra kjøpere som ønsker mer informasjon om det lokale bygdekortet. I denne artikkelen forklarer vi hvordan ordningen er tenkt gjennomført. Dersom noen har flere spørsmål så kan dere ta sende disse til Reisa Elvelag ved å velge "kontakt" i toppmenyen.

Om bygdekortet og fordeling per sone

 

Bygdekortene er ledige døgn-/sonekort som kan reserveres i en ledig sone. Døgn-/sonekort for de fiskeberettigede utgjør 40 % av de døgn-/sonekort som legges ut for salg. Antallet døgn-/sonekort per sone er som følger:

 

 

Ant kort/døgn GE

Ant kort/døgn FB

Sone 1

20

13-14

Sone 2

6

4

Sone 3

9

6

Sone 4

5

3-4

Sone 5

7

4-5

Sone 6

7

4-5

Sone 7

5

3-4

Sone 8

9

6

Sone 9

8

5-6

Sone 10

5

3-4

Sone 11-14

19

12-13

Sone 15-19

20

13-14

SUM

120

80

 

I noen av sonene ser vi at de fiskeberettigede får fra et antall kort til et annet antall kort, som i sonene 1, sonene 4-7 og sonene 9-19. Det betyr eksempelvis at på noen datoer er det 13 sone kort tilgjengelig i sone 1, og på noen datoer er det tilgjengelig 14 sonekort i sone 1. Denne justeringen er gjort for at antallet kort i hver sone skal være nå nært som mulig 40 % av totalt antall døgnkort. For å kunne ta ut døgn-/sonekort må du først og fremst være fiskeberettiget. Når du er det, betaler du en årlig forvaltningsavgift på 1700.-. Du skal ikke betale noe for selve døgn-/sonekortet når du tar det ut. Hver fisker vil kunne reservere inntil 4 sonekort hver gang, men det kan ikke være mer enn 4 kort på fiskerens konto som er ubenyttet. I tillegg vil det kun være mulig å løse inntil 1 – et sonekort hvert døgn. Det vil si at alle de døgn-/sonekortene du reserverer skal ha ulik dato.  Det er ingen begrensinger for hvor mange døgn-/sonekort som kan reserveres i løpet av sesongen.

Ola Dyrstad med storlaks hannlaks fisket i 2011

Betaling av forvaltningsavgiften

Forvaltningsavgiften kan du bestille på internett ved å klikke HER. Etter at bestillingen er gjennomført blir du godkjent som kjøper. Når du blir en godkjent kjøper vil du motta en e-post som informerer om hvordan du betaler avgiften på internett. Etter at betalingen er gjennomført, mottar du en kvittering på at forvaltningsavgiften er betalt.  

Dersom du ikke er i stand til å betale på internett, er det mulig å løse ut forvaltningsavgiften ved å møte opp på kantina til idrettshallen den 10.juni klokken 18:00. Dette salget avsluttes klokken 19:00. Dette salget er KUN forbeholdt de som av ulike grunner ikke kan betale ved å bruke internett. Etter den 10.juni vil forvaltningsavgiften kunne løses ut på Kronebutikken til en pris på 1900.-

Uttak av døgn-/sonekort

Hver og en som har betalt forvaltningsavgiften kan reservere sine 4 første døgn før fiskesesongen starter. Dette kan gjøres på følgende måte:

  1. De som har betalt forvaltningsavgiften og stiller opp på idrettshallen senest klokken 19:00 den 10.juni vil få tilgang på de første døgnkortene. Klokken 20:00 blir det mulig å reservere sine første 4 døgn ved trekning. De som ikke betaler forvaltningsavgiften innen den 10.juni klokken 19:00 må ta til takke med de døgnene som er ledig etter den 10.juni.

  2. Før fiskesesongen starter vil de som har tilgang til internett får opprettet sin egen tilgang med brukernavn og passord for å ta ut ledige døgn/-sonekort.

  3. De som ikke har tilgang på internett vil kunne reservere døgn/-sonekort på Kronebutikken.


Tips en venn
Tips en venn
eller del på..


Here, fishy fishy fishy...