Ny forskrift om fiske i Reisaelva

Fylkesmannen har utarbeidet og sendt på høring forslag til ny forskrift om fiske i vassdrag med laks, sjøørret og sjørøye i Troms.

Ny forskrift

Direktoratet for naturforvaltning har gitt retningslinjer for fylkesmennenes arbeid med forskrifter for fiske etter anadrome laksefisk (dvs. laks, sjøørret og sjørøye) i vassdragene for perioden 2008 – 2012.

Ved å følge linken nedenfor kommer du til en artikkel hvor det nye forslaget fra fylkesmannen er presentert. Høringsfristen for dette forslaget gikk ut 1.februar-08. Forslaget innebærer blant annet forskyving eller innskrenkning i fisketiden i mange vassdrag og forslag til begrensning ved kvoter.

Innspill fra lag/foreninger

I forkant av dette forslaget har fylkesmannen hentet inn innspill fra Elvelaget, Statskog og grunneierene i Kildalen. I artikkelen som er vedlagt finnes en oppsummering av disse innspillene + en vurdering fra fylkesmannen.

Oppsummering

I korthet går forslaget fra fylkesmannen ut på å endre fiskestarten til 1.juli. Avslutning på laksefisket settes til 20.august. Videre går fylkesmannen inn for reduksjon i beskatninga av sjø-røye på grunn av nedgangen de siste årene. Det er uklart om denne reguleringa skal inn som endel av forskriften eller om det er opp til elvelaget å regulere dette gjennom grunneierregler.

Videre ser det ut til at fylkesmannen går inn for avslutning av fiskesesongen 14.9, samt opphevelse av fiske med mark.
  application/octet-streamForslag til ny forskrift - fylkesmannen i Troms

Tips en venn
Tips en venn
eller del på..


Here, fishy fishy fishy...