Reisa Elvelag har opprettet Spleis for å samle inn penger til forvaltningstiltak

Reisa Elvelag har etter initiativ fra en utenbygdsfisker som er glad i Reisaelva, opprettet en Spleis-aksjon der innsamlede midler vil gå til forvaltningstiltak i Reisaelva.
Bakgrunnen for opprettelse av Spleis er fordi Reisa Elvelag har behov for økonomisk drahjelp til ulike forvaltningstiltak i Reisaelva. Økonomien i elvelaget er utfordrende som følge av stengt laksefiske fra og med sesongen 2022. Selv om inntektene er borte, må likevel viktige forvaltningsoppgaver gjennomføres. Elvelaget har søkt midler fra sentrale forvaltningsmyndigheter, men signalene herifra er at det er en liten pott som skal fordeles på mange elver, og at vi derfor ikke kan håpe på for mye. Vi forventer å få noe, men trolig ikke til alle prosjekter.
Vi setter pris på både små og store bidrag i denne innsamlingen. Pengene vil uavkortet gå til forvaltningstiltak i Reisaelva og vil ikke brukes til selve driften av laget. Det er viktig for elvelaget å understreke at midlene som kommer inn skal brukes til tiltak som bidrar til å bevare den unike storlaksen i Reisaelva.
Et eksempel på tiltak som ønskes gjennomført er et sonar-prosjekt i samarbeid med NINA. Her vil man ved hjelp av sonar teknologi telle oppvandrende fisk. Dette vil kunne gi oss bedre informasjon om mengden fisk som går opp i Reisaelva, og sammen med drivtellinger på høsten, si noe om bestanden.
Et annet eksempel er at noe av pengene kan benyttes til fiskeoppsyn i elva dersom elvelaget ikke får innvilget penger gjennom sentrale myndigheter.
Følg linken for å komme inn på Spleis siden. Del gjerne!

https://spleis.no/project/312185

Tips en venn
Tips en venn
eller del på..


Here, fishy fishy fishy...