Valg av representant fra grunneiere til styret i Reisa Elvelag

I år endres rutinene for valg av representant til styret i Reisa Elvelag i henhold til bruksordningens krav om gjennomføring av valget

Vedtektenes krav til valg av representant

Reisa Elvelag skal fra og med i år påse at valg av representanter fra private grunneiere gjennomføres i henhold til vedtektene som er fastsatt i bruksordningen. Vi viser til punkt 2 i vedtektene:

“ Valg a) Private grunneiere: På hvert gårdsnummer velges en valgmann/-kvinne blant eierne av eiendommer med fiskerett. Stemmevekt ved valg bestemmes av det enkelte bruksnummers elvelengde eller det enkelte bruksnummers andel av fellesskapet, nevnt i delingsgrunnlaget. De sittende representanter for de private grunneiere i styret sørger for at det på de ulike gårdsnummer innkalles til valgmøte og at de som blir valgt blir registrert. Styret kaller inn valgmennene-/kvinnene for de ulike gårdsnummer til møte innen utgangen av valgåret for å velge to medlemmer med varamedlemmer til styret. Valgmennene/-kvinnene har hver en stemme ved valg av medlemmer til styret. Ved valget gjelder for øvrig kommunelovens bestemmelser om flertallsvalg”.

Kort om prosessen

Prosessen vil bestå av følgende tiltak:

  1. Gårdsnummeret representert av bruksnummer med fiskerett velger en valgmann/kvinne som skal representere gårdsnummeret i valg av representant til styret til Reisa Elvelag.
  2. Den valgte personen rapporteres inn til Reisa Elvelag.
  3. Den valgte valgmann/-kvinne fra gårdsnummeret innkalles til valgmøte hvor det velges representant til styret i Reisa Elvelag.

I disse dager vil det gå ut et skriv til en utvalgt grunneier på hvert gårdsnummer. Denne personen er forespurt om å organisere og gjennomføre valget slik at det blir valgt en valgmann eller valgkvinne på hvert enkelt gårdsnummer. Fristen som er satt for å gjennomføre dette valget er den 10.februar. Dersom du som grunneier med eiendom som har fiskerett til Reisaelva ikke er innkalt til valgmøte på ditt gårdsnummer innen denne datoen, ber vi deg ta kontakt med Reisa Elvelag.

Innen denne fristen skal den valgte personen meldes inn til Reisa Elvelag, og er da representant for gårdsnummeret. Valgmennene/-kvinnene fra de enkelte gårdsnummer innkalles så til et valgmøte, hvor det velges en representant med vara til styret i Reisa Elvelag.  Vi tar sikte på at valgmøtet er gjennomført innen medio mars.


Tips en venn
Tips en venn
eller del på..


Here, fishy fishy fishy...