Sesongen 2008 - et fantatisk år for Reisaelva

Fangsten i Reisaelva for sesongen 2008 var fantastisk god. Reisaelva hadde tredje størst fangst av lakseførende vassdrag i Nord Norge, og kanskje best av alt; storlaksen er tilbake.
Det ble fanget 12100 kg laks i Reisaelva i 2008. I begynnelsen av sesongens tre første uker ble det tatt mye stor laks fra 10 kg og opp. Fangstatistikken viser at gjennomsnittsvekten av all fisket laks var på 6,5 kg.
Hans Tore Larsen viser stolt frem sin monsterlaks på 22,7 kg
Den største laksen fikk Hans Tore Larsen. Det var en hannlaks på 22,7 kg som ble fisket i sone 8, fredag den 11 juli (se bildet til venstre). Fra slutten av juli og til fisket etter laks sluttet den 20 august ble det fisket bra med små- og mellomlaks. Sluttresultatet viser en samlet fangst på ca 3500 kg laks under 7 kg. Sjøørretfisket ble noe dårligere enn forventet, med en samlet fangst på ca 790 kg. Det er nesten en halvering fra 2007. Hovedårsaken til dette tror vi skyldes innføring av forbud mot bruk av mark i 2008, som tradisjonelt er svært effektivt i fisket etter sjøørret. Under snorkling og telling av laks i slutten av september 2008, ble det observert mye fin sjøørret. Den noe labre fangsten kan derfor også skyldes sen oppgang. Vi tror derfor på fine fangster av sjøørret også i årene som kommer.


Tips en venn
Tips en venn
eller del på..


Here, fishy fishy fishy...